Kakkersfeest in Oostende: programma en inschrijven

Kakkers feesten in Oostende

Kakkersfeest in Oostende: programma en inschrijven

Kakkersfeest in Oostende: programma en inschrijven 900 600 Malinwa Supportersorgaan

Zoals eerder gemeld maken we ons, samen met jullie uiteraard, klaar om massaal naar de koningin der badsteden te trekken. In de eerste plaats om onze geliefde club aan te moedigen maar we gaan er ook vóór de wedstrijd een heus evenement van maken. Diegenen die er vorig jaar bij waren weten hoe geweldig het was in de gietende regen. We zouden graag zien wat het geeft onder een blauwe hemel.

Programma

Dankzij de goede samenwerking met de lokale overheden en veiligheidsdiensten krijgen we een mooie plek, vlak bij het strand, ter beschikking. We organiseren daar een aantal activiteiten zoals de nu al legendarische BBQ, een voetbaltornooi met supportersclubs in de Telenet voetbalkooi en een Malinwa-jump in de Noordzee (dus niet op de parking). Het kippenvelmoment van de dag wordt de erehaag voor de spelersbus die, op vraag van de spelers en sportieve staf,langs ons feestterrein passeert op weg naar het stadion. Mogelijk lag die passage vorig jaar aan de basis van de prachtprestatie op de Oostendse wei. Als kers op de taart worden er pintjes geserveerd aan uiterst democratische prijzen. En dat op de dijk van Oostende. De muzikale omkadering wordt verzorgd door, hou u vast, ADK resident DJ’s. Iedereen weet tot wat dit leiden kan.

BBQ

oostende-kvOm niet weeral hamburgers en worsten naar binnen te moeten schuiven zal de BBQ zoals vorig jaar in goede banen geleid worden door een traiteur-BBQ-specialist. Hij zorgt voor 3 stukken vlees per persoon, vergezeld van een uitgebreid groentenbuffet. De onmisbare klodden saus en hompen brood zullen uiteraard niet ontbreken. Voor dit culinaire festijn betaal je slechts 10€ per persoon. Kinderen tot 14 jaar leggen 7€ in het bakje.

Lichaamsbeweging

Nieuw op het programma zijn het voetbaltornooi in de Telenet voetbalkooi en de Malinwa-jump. De meesten zullen wel weten wat een voetbaltornooi is. Een voetbalkooi is niet echt een kooi maar de omkadering (letterlijk) met een boarding van een stuk grond waarop gevoetbald wordt. Platen in plaats van lijnen dus. Op het recentste fanweekend werd de kooi ook al drukbezocht. De supportersclubs nemen het tegen elkaar op. Schrijf je dus in bij je club.
De Malinwa-jump wordt de blikvanger van de dag. De bedoeling is om met iedereen, gehuld in onze liefdevolle kleuren, een duik te nemen in de zee. Je kan het een beetje vergelijken met de nieuwjaarsduik maar dan in aangenamere omstandigheden.

Inschrijven

Aangezien de parking waarop we feesten geen hectaren groot is en de traiteur geen duizenden stukken vlees kan bakken op een namiddag zijn de plaatsen beperkt. Wacht dus niet met inschrijven!! Inschrijven doe je bij de supportersclub met wie je de verplaatsing maakt. Ga je op eigen houtje naar de kust, stuur dan een e-mail naar geertwordtnietgetoond@malinwawordtnietgetoond.be. Je vermeldt de naam op wie de reservatie staat + het aantal volwassenen en het aantal kinderen dat wil deelnemen. Je vermeldt ook je gsm-nummer en stort het verschuldigde bedrag onmiddellijk op rekeningnummer BE77 733 1904 025 42. Wij bevestigen zo snel mogelijk je inschrijving.

Praktisch

Adres: parking van taverne “Bij Tuur en de Roste”, Zeedijk 250 te Oostende

Begin activiteiten + start tornooi: 12u30

Malinwa-jump: 15u15 – Zorg voor een geelrode outfit die nat mag worden + een handdoek!

Halve finales & finale tornooi: vanaf 15u30

Start BBQ: 16u30

Passage spelersbus: rond 18u

Optocht naar stadion: 18u30

Wedstrijd: 20u

BELANGRIJK

We zouden van dit evenement graag een traditie maken en daarom is het absoluut noodzakelijk om enkele veiligheidsregels in acht te nemen. De samenwerking met de locale diensten verloopt uitstekend maar incidenten en/of ongelukken maken zonder twijfel een einde aan deze prille traditie. Maak dus lawaai zoveel je kan, geniet van enkele pintjes en zorg ervoor dat locals (de buurtbewoners wiens parking we innemen worden ook uitgenodigd om een pint te komen drinken) en passanten nog jaren op een positieve manier over ons spreken.

Er worden geen uitzonderlijke zaken gevraagd. Een overzicht:

  • Zoals in en rond elk voetbalstadion is er ook hier een absoluut verbod op Bengaals vuur. Aangezien de parking van “Bij Tuur en de Roste” binnen de perimeter van het Albertparkstadion van Oostende valt, geldt dit verbod ook tijdens onze optocht naar het stadion. Vorig jaar liepen er tussen onze supporters heel wat kinderen mee. Deze keer zal het aantal kinderen omwille van vakantie alleen maar groter zijn. We mogen er niet aan denken wat er zou kunnen gebeuren als zulke vuurstaven verkeerd terecht komen.
  • We willen er ook voor waarschuwen dat de kusttram vlak aan ons centraal afspreekpunt passeert. Het spreekt voor zich dat voorzichtigheid geboden is bij het oversteken richting dijk en strand. Toch gebeuren er elk jaar een aantal spijtige en soms zelfs dodelijke ongevallen met de kusttram. De kusttram werd op de hoogte gebracht van ons event, en zal ter plaatse zijn snelheid matigen. Toch vragen wij jullie om dubbel zo goed op te letten en ook elkaar wat in het oog te houden.
  • De Belgische kust is in de zomer een plaats waar veel mensen vakantie nemen. Dat betekent dat er ook supporters van andere ploegen aanwezig zullen zijn. We willen jullie uitdrukkelijk vragen om er voor te zorgen dat het beeld dat mensen hebben van de Malinwasupporters positief blijft. Heb respect voor anderen en ga hoegenaamd niet in op eventuele provocaties van welke aard dan ook. Door jezelf boven deze provocaties te zetten, komen we sowieso beter uit de verf.