Supportersorgaan Malinwa steunt Act As One

Supportersorgaan Malinwa steunt Act As 1

Supportersorgaan Malinwa steunt Act As One

Supportersorgaan Malinwa steunt Act As One 960 600 Malinwa Supportersorgaan

Twaalf jaar nadat de supporters van KV Mechelen hun geliefde club van de ondergang redden, zijn ze niet vergeten hoe de aanhang van R. Antwerp F.C. in 2002 ook een duit in het Mechelse zakje deed. Het Supportersorgaan Malinwa zal een cheque overhandigen aan Act As One om de oudste club van het land een steuntje in de rug te geven. Tevens wil Malinwa een duidelijk signaal geven dat supportersinspraak in het voetbal loont.

In het meest dramatische seizoen uit de Mechelse clubgeschiedenis schonken de supporters van R. Antwerp F.C. € 1000 aan de toenmalige actiegroep. Steun die zeer welkom was en erg geapprecieerd werd in de uiterst moeilijke situatie waarin KV Mechelen zich bevond.

Supporters besturen mee

Ondertussen zijn we 2015 en is KV Mechelen een stabiele eersteklasser geworden. Meer nog, het is de enige Belgische club waar supportersinspraak op bestuursniveau statutair is vastgelegd. Die inspraak was één van de doelstellingen van de reddingsactie onder leiding van Mark Uytterhoeven. De geelrode supporters zetten ondertussen mee de lijnen uit binnen de club en waken erover dat de beschikbare middelen verstandig aangewend worden. Deze unieke manier van werken heeft als resultaat dat KV Mechelen een stabiele eersteklasser geworden is, die elk jaar probleemloos een licentie behaalt en aan de vooravond staat van een ingrijpende verbouwing van het stadion.

Vlaams Parlement luistert naar Malinwa

Op donderdag 19 maart zal het Supportersorgaan Malinwa meer uitleg geven over supportersinspraak in de praktijk, op een hoorzitting van de Commissie Sport van het Vlaams Parlement. Het is duidelijk dat KV Mechelen ondertussen beschouwd wordt als dé referentie in België als het gaat over een succesvolle samenwerking tussen een voetbalclub en haar supporters. Het Antwerpse Act As One zal eveneens van de partij zijn op de hoorzitting.

Schenking aan Act As One

De schenking die de supporters van R. Antwerp F.C. jaren geleden deden lag mee aan de basis van de redding van KV Mechelen en bij uitbreiding aan de pioniersrol die de supporters in Mechelen vervullen. De bezieler van de supportersinspraak in Mechelen, Mark Uytterhoeven, zal bij gelegenheid een cheque van € 1250 overhandigen aan Act As One om enerzijds een hart onder de riem te steken van iedereen die begaan is met stamnummer 1 en anderzijds een duidelijk signaal te geven dat supportersverankering in clubbesturen leidt tot een win-win situatie voor alle betrokken partijen. Het bewijs is er.