Toelichting abonnementencampagne van de club

Toelichting abonnementencampagne van de club

Toelichting abonnementencampagne van de club Malinwa Supportersorgaan

Vorige week lanceerde KV Mechelen haar abonnementencampagne voor het seizoen 2023-2024. Het supportersorgaan werd op onze vraag en initiatief geconsulteerd omtrent de prijszetting en gaf zijn goedkeuring om de campagne op te starten. Graag geven we dan ook een extra woordje uitleg bij de nieuwe abonnementsprijzen.

Waar andere clubs een rechtstreekse prijsverhoging doorvoeren, was dit voor ons na het sportief teleurstellend seizoen, geen optie. Met gezond realisme konden we uiteraard wel volgen dat ook de uitgaven in de voorbije jaargang flink de hoogte in zijn gegaan en waren we dus bereid om samen een compromis te zoeken. Hiervoor werd er door ons een concept opgesteld waarbij de prijs per wedstrijd van het vorige seizoen als basis werd gebruikt.

De vorige jaren waren steeds de Europe Play-Offs, dus eventuele Champions Play-Offs niet, inbegrepen. Echter konden we op geen van beide aanspraak maken terwijl er volgend jaar door elke club play-offs gespeeld worden. De keuze om van gratis play-offs af te stappen was dus voor ons een verdedigbare piste.

Echter zijn we als vertegenwoordiger van onze supporters nog steeds geen voorstanders van het play-offs systeem. Om de supporters de vrije keuze te laten of ze al dan niet meestappen in het play-offs verhaal, zullen jullie zelf de mogelijkheid hebben om te kiezen of jullie een ”all-in” abonnement of enkel eentje voor de reguliere competitie aanschaffen.

Hoe gaat dat dan juist in zijn werk? Als basis namen we voor elk vak in onze tribunes de prijs die vorig seizoen per wedstrijd betaald werd. Dit trokken we vervolgens door op het aantal wedstrijden voor volgend seizoen.

Even een voorbeeld om bovenstaande in de praktijk te brengen: In vak F betaalde men vorig seizoen als reeds bestaande abonnee € 195 voor een volwassenen abonnement. Als we dit delen door de 17 thuismatchen van afgelopen jaargang komen we op een kleine €11,50 per wedstrijd. De nieuwe abonnementsprijzen voor vak F zijn:

  •       Zonder play-offs (15 wedstrijden): € 172
  •       Met play-offs (20 wedstrijden): € 229

De €11,50 per wedstrijd wordt dus behouden.

Deze rekenformule werd toegepast in het volledige stadion.

Naast de nieuwe prijzen zijn ook de kortingen vereenvoudigd. Zo kunnenkinderen, scholieren en studenten nu in meerdere vakken genieten van, tot maar liefst, 65% korting op een abonnement. Deze vereenvoudiging brengt echter ook een nadeel met zich mee. Het familieabonnement zoals we het tot nu kenden, moest sneuvelen. De reden hiervoor is dat er regelmatig misbruik van werd gemaakt. We betreuren dat de club geen manier vond om dit misbruik in te perken.

Naast de prijszetting van de abonnementen werd ons gegarandeerd dat er geen andere prijsstijgingen zouden doorgevoerd worden. Consumpties zullen dus aan dezelfde prijs behouden worden.

Als Supportersorgaan zijn we over de grote lijn tevreden met de prijszetting voor het komende seizoen. Uiteraard hadden we liever geen enkele vorm van verhoging gezien na het teleurstellende ‘22-’23. Desalniettemin kunnen we ons vinden in het compromis dat werd gevonden. We namen echter akte van enkele teleurgestelde reacties en willen erop hameren dat we deze ook begrijpen. Als Supportersorgaan nemen we steeds onze verantwoordelijkheid op om onze rol van vertegenwoordiger zo goed mogelijk uit te spelen en een constructieve gesprekspartner voor de club te zijn. Heeft u vragen, opmerkingen of feedback, contacteer ons dan gerust.

 

Wij zullen de belangen van ons, supporters, ten allen tijde blijven verdedigen. Voor nu: op naar volgend seizoen! Forza Malinwa!

 

Geel-rode groet,

Het Malinwa Supportersorgaan