Toe Malinwa vooruit

Toe Malinwa vooruit

Toe Malinwa vooruit 960 600 Malinwa Supportersorgaan
Beste supporters,
Na veel werk door onze developper-doet-al Kurt zijn we erg fier om jullie te mogen begroeten op de nieuwe website van Supportersorgaan Malinwa. Het is de bedoeling dat je als supporter hier terecht kan voor nieuws, weetjes, belangrijke en minder belangrijke informatie.
Het moge duidelijk wezen dat ons Supportersorgaan sterker wordt, naarmate onze achterban zich manifesteert. Wij groeien in belang, aanzien en relevantie wanneer jullie ons blijven aansturen met feedback, constructieve kritiek, tips en suggesties. Het is daarom dat onze ombudsdienst uitermate belangrijk is. Aarzel dus nooit om jouw vraag of opmerking door te sturen. Er staat een team klaar om te zorgen dat je vraag of bezorgdheid correct afgehandeld wordt.
Het is een feit dat we alles behalve een leuk jaar als Malinwa-supporter achter de rug hebben: slechte resultaten, gebrek aan passie en beleving op het veld, een storm die schade met zich meebracht… Enfin, je moest écht wel karakter hebben om je week in week uit naar het voetbal te sleuren. Het is dan ook ongeloofelijk dat we de laatste wedstrijden nog zo veel mensen mochten begroeten. Het was voor onze supporterclubs echt niet evident om hun bussen rendabel, laat staan vol, te krijgen voor onze verplaatsingen.
We organiseerden met ‘de hel 2.0’ een aantal activiteiten om de sfeer en beleving te boosten. En dat lukte ook af en toe, met als legendarisch hoogtepunt, de BBQ op verplaatsing naar Oostende. Ook onze busclubs lieten we niet in de steek, met een georganiseerde “Tournée Generale” richting Bergen en een portie bouletten richting Genk.
Toch konden deze acties slechts kortstondig een zonnestraal opwekken in een donker en grijs seizoen. Het is dan ook de hoogste tijd om deze zwarte bladzijde om te draaien en vooruit te kijken naar volgend seizoen. En, geloof het of niet, er zijn best wel een aantal goede redenen om de toekomst positief tegemoet te kijken.

Sportief:

Laten we niet rond de pot draaien… Alles, werkelijk alles begint op het veld! Geen prestaties -en een prestatie is niet persé gelijk aan een overwinning- is, ongeacht de goeie wil van onze fanatieke supportersschare, synoniem voor kommer en kwel. Onze nieuwe coach, die sommigen onder jullie al mochten ontmoeten, beseft dit maar al te goed. En hij stelde duidelijk dat de eerste stap moet worden gezet door de spelersgroep. Het zijn zij die zullen moeten aantonen dat ze er voor willen gaan, altijd en overal. Het is de spelersgroep die na het desastreuze 2013-2014 het respect van de fans moet terugverdienen. Welnu, we hebben al vele trainers zien komen. Geen één van allen benaderde de situatie vanuit dat standpunt. Als dit daadwerkelijk de eerste betrachting is van onze nieuwe coach, dan kunnen we daar alleen maar blij mee zijn. Blij dat we iemand hebben die beseft dat KV geen Cercle of Waasland is, maar een club die voetbal en beleving ademt en waar je als speler ALTIJD voor gaat!
In ons constructief overleg met het bestuur en het directiecomité, hebben we als supportersorgaan ook duidelijk aangegeven dat er een kwaliteitsinjectie moest komen. De fameuze ‘grote kuis’ is een noodzaak. De opwaardering van onze sportieve kern is een vereiste om een zorgeloos seizoen te draaien. Als we, op een moment dat de voorbereiding nog moet beginnen, de transfers bekijken, menen we te mogen stellen dat er inspanningen gebeurden. Matthys, bijvoorbeeld, koos voor onze club, terwijl er 6 andere gegadigden waren. Maar ook Cissé, die vaak in de kern stond bij Standard, Hanni, die in de Turkse tweede klasse het mooie weer maakte, en de overige transfers geven duidelijk aan dat onze sportieve staff wil inzetten op kwaliteit! Ook de optie ‘jong en Belgisch’ blijft, hoe moeilijk ook in de huidige omstandigheden, een focuspunt. Een heel aantal nieuwe spelers heeft de Belgische nationaliteit en hebben progressiemarge, bovendien krijgen weer een aantal jeugdtalenten de kans zich te bewijzen bij de A-kern.

Ons stadion:

Terwijl men achter de schermen hard doorwerkt aan de MER, hebben we, richting bestuur, ook echt duidelijk gemaakt dat er in het tussenseizoen een aantal ingrepen moeten gebeuren die het comfort van de supporters verbeteren zonder de buurt extra te belasten of de capaciteit uit te breiden. Na de eerste succesvolle fietsenparking, opende de club nog tijdens het vorige seizoen een tweede fietsenparking aan de ingang Liersesteenweg. Voor waar, een mooie zaak voor wie met de fiets komt én voor de buurt. Elke extra fiets betekent alweer een auto minder in de buurt. De club bekijkt momenteel ook hoe we het sanitair kunnen verbeteren. Vuistregel blijft wel, dat we geen grote investeringen doen als die nutteloos zouden blijken bij de effectieve verbouwing van het stadion. Los daarvan is het voor ons een strijdpunt en voor het clubbestuur een zaak om voldoende, hygiënische, propere toiletten te voorzien voor alle supporters!

Abonnees:

In moeilijke tijden kent mijn zijn vrienden. KV heeft zonder twijfel een vaste schare trouwe supporters die zelfs in de derde klasse stonden aan te schuiven om zich een abonnement aan te schaffen. Het weze duidelijk dat onze abonnees een onmeetbaar kapitaal vertegenwoordigen. Het leek ons dan ook logisch dat we onze abonnees soigneren! Toen KV geconfronteerd werd met een onvermijdelijke prijsverhoging van de consumpties, hebben wij er samen met het bestuur voor gezorgd dat onze vaste klanten een zekere vorm van compensatie zouden ontvangen. Daarop voortbordurend werd er beslist om meer te doen dan enkel en alleen te compenseren. Al jaren vragen supporters om de fandag gratis te maken. Wel dit jaar is het zover, abonnees krijgen de toegang en de bijhorende staanplaats voor de wedstrijd gratis inbegrepen in hun abonnement.  Bovendien krijg je nog een fikse korting in de fanshop. Er werd een rondvraag georganiseerd bij partners en sympathisanten en binnen de kortste keren was het “bonnenboekje” geboren. Bij aanschaf van je abonnement krijg je een boekje bestaande uit tientallen kortingsbonnen bij partners van onze club. Uiteraard zal je niet elke korting kunnen verzilveren, mocht je hier toch in slagen, scoor je een totale korting van € 300!

Communicatie:

We mogen zeggen dat de afgelopen maanden grote stappen zijn gezet in het communicatiebeleid van onze club. Transfers (als ze getekend zijn), komen als eerste op de clubwebsite. Onze woordvoerder neemt steeds vaker de taak op zich om journalisten te woord te staan en bestuursleden drukken zich op een duidelijke manier uit. Er is nog werk aan de winkel, en doorwinterde journalisten weten uiteraard hoe ze sensatie kunnen slaan uit één of andere uit-de-context-gerukte quote. Maar iedereen zal toegeven dat de weg naar boven duidelijk is ingezet.

Financieel:

De uitdaging is groot, en koken kost geld… Toch zullen we altijd in de allereerste plaats blijven ijveren voor een gezonde club, met gezonde financiën. Als de TV-gelden stijgen, dan zullen we dat extra geld uitgeven op het moment dat het geld er ligt. Niet eerder, zoals zovele andere clubs wél doen. Transfers zijn nodig, maar er zal geen enkele transfer gebeuren die onze mogelijkheden overstijgt. Exact tien jaar geleden, leerden we een dure les. Het is daar dat onze inspraak in het bestuur ontstond. De basis als controle orgaan is een rol die we willen blijven spelen. Wij passen voor een grote investeerder die alle macht naar zich wil toetrekken. We weten dat we de moeilijkste weg kiezen. We weten dat het groeiproces op deze manier langer duurt, maar wij zijn er zeker van dat dit de juiste weg is.

Conclusie:

Onze nieuwe trainer Jankovic omschreef het op de Algemene Vergadering van onze supportersclubs al erg goed: “Er is in deze club een erg groot verschil tussen wat we realiseerden en wat het potentieel is. In elke vezel van deze club voel je voetbal. Supporters zijn niet alleen fans, maar ook kenners. Ze komen ook voor meer dan alleen maar voetbal naar het stadion. Malinwa is voor hen een levensvisie. Zonder uitspraken te doen over waar we eindigen, denk ik dat we een aantal stappen hebben gezet, die het mogelijk maken om dat verschil tussen potentie en realisatie kleiner te maken.”
Daarom wil ik graag afsluiten met een wens: Zoals zovelen onder hoop ik dat de tegenstanders terug met schrik naar Achter De Kazerne afzakken; dat we weer met een ware volksverhuizing op verplaatsing gaan; dat we de ploeg vocaal blijven steunen als we achter staan omdat we weten dat dàt de kracht van KV Mechelen is; dat we eisen dat onze spelers beseffen dat het een eer is om de geel&rode kleuren te dragen; dat “We’re Malinwa” meer en luider dan ooit van de tribunes rolt… Toe Malinwa vooruit!
Met sportieve groeten
Gert Van Dyck