Deze week in je brievenbus: de nieuwe Geel&Rood

Geel&Rood november14 Wouter Biebauw

Deze week in je brievenbus: de nieuwe Geel&Rood

Deze week in je brievenbus: de nieuwe Geel&Rood 960 600 Malinwa Supportersorgaan

Waag je aan een feestelijk vreugdedansje, al dan niet in het openbaar: deze week valt de nieuwe Geel&Rood in je brievenbus.

G&R, het onafhankelijk maandblad van het Supportersorgaan, heeft deze maand een sobere cover. Daar is een reden voor: niet alleen is november een onbetrouwbare dealer in tristesse en donkerte, het coververhaal is er ook eentje dat aan de leden blijft kleven. Het is Wouter Biebauw, de doelman van Malinwa, die het woord voert: één keer doet hij het verhaal van zijn vader, die in juli overleed. Een tragisch en bij momenten somber verhaal, maar Biebauw, die dit jaar zelf vader werd, benadrukt tegelijkertijd hoe hij in zijn leven consequent voor het licht in plaats van het donker kiest.

Er is ook vrolijkheid: in een gedetailleerde reconstructie vertellen Gunter Jacob, Tom Peeters, Jan Verlinden en Tom Caluwé over het wonderseizoen 1998-1999, nu vijftien jaar geleden. Het seizoen van ‘De blondjes’, waarin Malinwa – met een zeer Mechelse spelersgroep – na een waanzinnige inhaalrace kampioen werd in tweede klasse. ‘Wij waren toen… een beetje zot, laat ons zeggen.’

Verder zijn er uiteraard de vaste rubrieken. In ‘Malinwa Archief’ gaat het bijvoorbeeld over een stukje geelrode geschiedenis dat je, zo gokken we, niet kent: KV heeft ooit een satellietploeg gehad.

Je vindt de nieuwe G&R deze week níét in je brievenbus? Dan zijn je huisgenoten je voor geweest, óf ben je nog niet aangesloten bij een officiële supportersclub – de manier om het onafhankelijk maandblad van het het supportersorgaan gratis in de bus te krijgen. Je wil reageren op wat je te lezen krijgt? Mailen naar geelenrood@malinwa.be, en je krijgt meteen antwoord.