Deze week in uw brievenbus: de G&R van september

Geel&Rood september

Deze week in uw brievenbus: de G&R van september

Deze week in uw brievenbus: de G&R van september 960 600 Malinwa Supportersorgaan

Deze week valt de eerste Geel&Rood van dit seizoen in uw brievenbus – als u tenminste aangesloten bent bij één van de officiële supportersclubs.

Op de cover staat Nicolas Verdier prettig uit z’n ogen te kijken. In een openhartig interview vertelt de Fransman over zijn moeizame start bij KV, over hoe voetbal geen vak hoort te zijn, wel een passie, over opgroeien in Cannes en over zijn ingebakken rusteloosheid. En over zijn grillige parcours in Frankrijk – bijvoorbeeld toen Verdier van tweede klasse naar division 7 verhuisde: ‘Ik speelde nauwelijks bij Boulogne- sur-Mer, en ik voelde dat de passie me ontglipte. Het was gewoon geen verstandige beslissing geweest om daar te gaan voetballen. Ik ben een jongen van het zuiden, waar laisser aller in het DNA zit. En ik kwam terecht in het uiterste noorden van Frankrijk, waar een heel andere mentaliteit hangt – mensen zijn er stuurser. Ken je ‘Bienvenue chez les Ch’tis’, die succesfilm over een man uit het zuiden die ontdekt dat het toch niet zo slecht wonen is in het noorden? Pracht van een film, maar mijn ervaring was toch anders. Zowel het voetbal als de way of life in Boulogne-sur-Mer vielen me geweldig tegen. In de film wordt gezegd dat mensen die naar het noorden gaan twee keer huilen: één keer bij aankomst en één keer bij vertrek. Bij mij lag dat toch lichtelijk anders: ik heb alleen gehuild toen ik er aankwam (lacht).’

Daarnaast krijgt u uiteraard de vaste rubrieken, en maakt Maxime Biset, nu het afscheid van geel en rood verwerkt is en hij in het rood en wit van die andere mooie traditieclub speelt, zijn definitieve Malinwa-bilan op. ‘Ten tijde van de vereffening was KV me komen halen bij Hemiksem. Ik kwam terecht bij een club die bijna alles kwijtgeraakt was. Maar: ik had twee heel fijne jaren op de jeugdacademie, en toen ik in het tweede seizoen in derde klasse mocht meetrainen met de A-kern, was ik helemaal verliefd geworden. Alleen al ‘s ochtends parkeren aan het stadion vond ik fantastisch. De welvingen van die hoofdtribune! De charme van die oude staantribune! Ik besefte toen al: van deze club ga ik genieten.’ En zo gaat het verder: Biset vertelt over de formidabele groepssfeer die Malinwa naar eerste klasse leidde, over het gevecht en de verzoening met Peter Maes, over de bekerfinale, over zijn persoonlijke ontwikkeling. En vooral: over zijn liefde voor de club van geel en rood. ‘Bij Antwerp moet ik er nu nog altijd op letten dat ik niet in de wij-vorm praat als het over Malinwa gaat.’

Geel&Rood is het onafhankelijk magazine van het supportersorgaan Malinwa vzw. Het blad verschijnt negen maal per seizoen en wordt gratis bedeeld per postabonnement aan alle aangesloten leden van de supportersclubs die officieel erkend zijn door Malinwa vzw.