Meest Verdienstelijke Speler 2017

Meest Verdienstelijke Speler 2017

Meest Verdienstelijke Speler 2017 960 600 Malinwa Supportersorgaan

Ook dit jaar konden de officiële KV supportersclubs stemmen voor de meest verdienstelijke speler van het jaar.

Traditie

De verkiezing werd eigenlijk in het leven geroepen in het seizoen 72-73 maar bijna 20 jaar lang werd de meest verdienstelijke speler verkozen door de redactie van Geel&Rood en het bestuur van de toenmalige Supportersfederatie. Vanaf jaargang 89-90 bepalen de supportersclubs (en hun leden) welke speler de felbegeerde beker in de hoogte mag steken. Na de “Perstrofee”, de “Beker Willy Lippens” en de “Federatietrofee” noemen we het nu gewoon “De Meest Verdienstelijke Speler”.

Meer dan voetballer

Dit is geen prijs waarmee alleen sportieve prestaties bekroond worden maar een erkenning voor zowel de mens als de sportman. Naast de prestaties, de inzet en het onverzettelijke karakter tussen de krijtlijnen, zijn ook de professionaliteit, de omgang met de supporters, de beschikbaarheid, het respect voor de club en zoveel meer belangrijk om in aanmerking te komen voor deze hoofdprijs. Het feit dat de laureaat door de eigen supporters gekozen wordt, maakt van deze beker bovendien een felbegeerd hebbeding bij de spelers.

And the winner is…

De stemmen zijn geteld en het resultaat is bekend. Net als vorig jaar werd het ons al vrij snel duidelijk wie de eer te beurt zou vallen. Eén iemand stak er net als vorig jaar met kop en schouders boven uit. En dat verbaast ons alles behalve, immers met meer dan 14 clean cheats in het seizoen 2016-2017 was hij meermaals redder in nood en bracht hij ons op het randje van Play-Off 1. In tegenstelling tot de stemmers van het nevenklassement “Doelman van het jaar” bij De Gouden Schoen, wisten de supportersclubs van KV Mechelen deze prestatie wél te waarderen. We zijn dan ook trots om de Trofee van Meest Verdienstelijke Speler van 2017 te mogen overhandigen aan Colin Coosemans.  Tim Matthys was de voorbije jaren een vaste waarde in de top-3. Zo ook dit jaar: hij eindigde tweede. Edin Cocalic  eindigde op de derde plaats. De officiële prijsuitreiking, vindt plaats op zaterdag 10 februari vlak voor de aanvang van de levensbelangrijke thuiswedstrijd tegen Eupen. Niets houdt u tegen om op dat moment Colin vocaal in de bloemetjes te zetten!

 

Hieronder vind je een overzicht van de laatste 10 laureaten.

2016 Mats Rits
2015 Sofiane Hanni
2014 Seth De Witte
2013 Seth De Witte
2012 Xavier Chen
2011 Julien Gorius
2010 Yoni Buyens
2009 Julien Gorius
2008 Bjorn Vleminckx
2007 Jonas Ivens